Estamos realizando tareas de mantenimiento.

En unos momentos la web volverá a funcionar con normalidad.

CAPÍTOL 1

QUÈ ÉS UNA COCTELERIA?

El primer capítol està dedicat a comprendre què és una cocteleria. Per a això, la nostra primera tasca serà contextualitzar les cocteleries en el marc dels diferents tipus d’establiments hostalers.

Una vegada centrats, una anàlisi lèxic-semàntic ens permetrà aprofundir en el concepte «bar» per a aconseguir l’objectiu inicial de definir què és una cocteleria.

Després de fer referència al primer volum d’aquesta obra, on es tracta en profunditat la seva història, farem un pas endavant en el nostre desig de connectar coneixements entorn del còctel i les cocteleries, passant a analitzar els principals criteris que ens poden ajudar a classificar els diferents establiments que tenen el còctel com a eix central de la seva oferta.

Per a tancar aquesta primera fase, introduirem les claus que es desenvoluparan en els següents capítols sobre l’organització i el funcionament de la cocteleria, i tractarem elements essencials, com ho són els recursos necessaris per a afrontar qualsevol projecte.

Així doncs, després d’analitzar el paper del líder al capdavant dels recursos humans, ens concentrarem en la comprensió del concepte «recursos» i tancarem el capítol destinant unes pàgines a plantejar un dels recursos essencials de qualsevol negoci de cocteleria: l’espai en el qual es desenvolupa l’activitat.